Grantek bygger på mere end 40 års erfaring med levering af pyntegrønt til Kirkegårde.

 

Torben Grams far startede leverancerne til kirkegårde for så længe siden, at ingen rigtig kan huske hvornår det var. Torben Gram stod for leverancerne igennem 1980’erne og fortsatte i 1990’erne. I starten af det nye årtusinde blev firmaet solgt til Jacob Trolle og Sune Winther, som herefter drev virksomheden sammen i en længere periode. Sune Winther forlod virksomheden og overlod opgaven til Jacob Trolle. Efter nogle år alene om opgaven, gik Jacob Trolle sammen med Anders Fischer om at stå for leverancerne.

Anders Fischer købte virksomheden i 2014 og gav den navnet “Grantek” som er en sammentrækning af Gran og Teknik. Anders Fischer har en baggrund som forstkandidat og administrerer en række skovejendomme i firmaet Skovkonsulenterne ApS, hvilket har store synergi effekter til Grantek. Anders Fischer udviklede virksomheden til at være Danmarks største leverandør af gran til kirkegårde og begyndte et samarbejde med Morten Givskov Sørensen, som har en baggrund som skovfoged og har arbejdet med pyntegrønt det meste af sit liv. Anders Fischer solgte Grantek i 2019, men er stadig aktiv i virksomheden.

Morten Givskov Sørensen er idag direktør for Grantek ApS og ejerskabet er delt mellem flere parter. Det sikrer en bred tilgængelighed af pyntegrønt og det betyder at Grantek har en stor medarbejder skare og maskinpark til rådighed i den korte periode hvor der klippes gran til kirkegårde.